Steven Slate Drums 5.5

Wolfgang
Posts: 122
Joined: Tue Jul 07, 2015 11:36 am

Steven Slate Drums 5.5

Post by Wolfgang » Wed Dec 02, 2020 12:03 am

I took advantage of a Black Friday offer to buy myself Steven Slate Drums 5.5, but I found that the midi map for Steven Slate drums 4 no longer works with 5.5. So I made my own and I want to share it with everyone who needs it. Just set Aerodrums to it’s default map and open my map (Aerodrums.iom) in SSD5.5’s map editor. I had to pack my map file into a zip archive because .iom isn’t an allowed extension to upload here. To use you need to unzip before.
Aerodrums.zip
(1.62 KiB) Downloaded 187 times
There is a free version of SSD 5.5 available you can find here:
https://stevenslatedrums.com/ssd-free/
It’s a never expiring test version with all features but with just one (well sounding) kit.

For using this without a DAW you can use VSTHost
https://www.hermannseib.com/english/vsthost.htm

Richard
Posts: 850
Joined: Wed Feb 26, 2014 1:45 am

Re: Steven Slate Drums 5.5

Post by Richard » Thu Dec 03, 2020 4:29 pm

Great, thanks Wolfgang! Looking forward to trying this out.

Lennaert
Posts: 3
Joined: Tue Jan 05, 2021 9:16 am

Re: Steven Slate Drums 5.5

Post by Lennaert » Thu Jan 07, 2021 5:20 pm

Working like a charm, my man! Thanks!

slaveofword
Posts: 7
Joined: Wed Nov 14, 2018 11:02 am

Re: Steven Slate Drums 5.5

Post by slaveofword » Mon May 17, 2021 12:49 pm

Wolfgang wrote:
Wed Dec 02, 2020 12:03 am

There is a free version of SSD 5.5 available you can find here:
https://stevenslatedrums.com/ssd-free/
It’s a never expiring test version with all features but with just one (well sounding) kit.

For using this without a DAW you can use VSTHost
https://www.hermannseib.com/english/vsthost.htm
Hello!
Could you explain - how does it work?
I've installed a free version of SSD 5.5 and VSTHost. But can't see SSD 5.5 inside the VSTHost...
I'd like to use SSD 5.5 like standalone app.

Many thanks for your answer!!!

Wolfgang
Posts: 122
Joined: Tue Jul 07, 2015 11:36 am

Re: Steven Slate Drums 5.5

Post by Wolfgang » Mon May 17, 2021 8:00 pm

You need to tell VSTHost where to find your plugins. You can do this in the menu file / Set PlugIn Path.

slaveofword
Posts: 7
Joined: Wed Nov 14, 2018 11:02 am

Re: Steven Slate Drums 5.5

Post by slaveofword » Tue May 18, 2021 8:01 am

Thank you!
I did it.I Chosen the path with .dll file from SSD5..researched inside vstHost...nothing happened

Wolfgang
Posts: 122
Joined: Tue Jul 07, 2015 11:36 am

Re: Steven Slate Drums 5.5

Post by Wolfgang » Tue May 18, 2021 8:47 am

Right-click somewhere in the gray area and you will see this :
Select your plugin
Select your plugin
VSTHost1.jpg (79.33 KiB) Viewed 668 times
After you need to create a chain like this :
VSTHost2.jpg
VSTHost2.jpg (114.45 KiB) Viewed 668 times

slaveofword
Posts: 7
Joined: Wed Nov 14, 2018 11:02 am

Re: Steven Slate Drums 5.5

Post by slaveofword » Tue May 18, 2021 8:56 am

Thanks for your response!
I'll try it

slaveofword
Posts: 7
Joined: Wed Nov 14, 2018 11:02 am

Re: Steven Slate Drums 5.5

Post by slaveofword » Tue May 18, 2021 3:51 pm

Hi!
It still not happened...
not h1.png
not h1.png (128.23 KiB) Viewed 607 times
korg.dll and sdd5.dll are in the same path.... I chosen it in vstHost
not h2.png
not h2.png (25.31 KiB) Viewed 607 times


I don't know - where is my mistake.....

Wolfgang
Posts: 122
Joined: Tue Jul 07, 2015 11:36 am

Re: Steven Slate Drums 5.5

Post by Wolfgang » Tue May 18, 2021 4:24 pm

Try "rescan plugins"

Post Reply