Aerodrums straight MIDI into Logic Pro X

Aerodrums straight MIDI into Logic Pro X

Postby A1965GTO » Mon Dec 19, 2016 2:28 am

Hey guys, I just got my aerodrums this part friday and i've been messing around and having a blast with them. Today I decided to try to test them out through MIDI into Logic Pro X.

I've looked up everything and have gone through the manual of course, but I can't seem to get it to work.
Do I need Software such as EZDrummer or something? I was really hoping on just being able to do it into Logic Pro X without needing another software program like though. I guess it is a simple question,whether or not I need another program, or if I am doing something wrong when setting it up? Any advice?

Thanks in advance!

-Thomas
A1965GTO
 
Posts: 1
Joined: Mon Dec 19, 2016 2:15 am

Re: Aerodrums straight MIDI into Logic Pro X

Postby jazzalex » Wed Dec 21, 2016 12:03 am

Audio MIDI Setup ->Window->show midi studio->IAC Driver->Device is online
jazzalex
 
Posts: 1
Joined: Thu Dec 15, 2016 11:20 am

Re: Aerodrums straight MIDI into Logic Pro X

Postby Richard » Wed Dec 21, 2016 2:36 pm

I believe Logic Pro X has a feature called 'Drummer' that you should be able to trigger with Aerodrums without requiring additional software.

If you haven't already, I suggest watching the tutorial video on configuring Aerodrums for MIDI use on Mac:
http://aerodrums.com/using-aerodrums-wi ... -samplers/
The tutorial uses Reaper instead of Logic but the steps should be very similar.
Richard
 
Posts: 627
Joined: Wed Feb 26, 2014 1:45 am


Return to General