Mac version

Mac version

Postby Hampus » Sun Feb 09, 2014 1:23 pm

Hi,

I just wanted to ask if the current hardware is going to work with the planned Mac version of the app? Or are you considering changing the hardware to an all in-house solution by then? The authorization codes seem to come with package, will those also work with Mac version if I buy the kit now?

I'm considering using Vista in with boot camp as a temporary solution on the Mac.

Thanks for an extremely game-changing product!!

Kind regards,
Hampus
Hampus
 
Posts: 2
Joined: Sun Feb 09, 2014 1:12 pm

Re: Mac version

Postby Sipaliwini » Sun Feb 09, 2014 11:02 pm

Hampus,

yes the Mac version will use the same hardware and the activation codes that come in the box. A Mac installer will be available from the website.

norhythm reported he has been able to run Aerodrums fine on a 2008 Mac Book pro using bootcamp and Windows 7, so that's definitely an option if you are impatient :)

thank you for your encouragement
Sipaliwini
 
Posts: 395
Joined: Thu Jan 16, 2014 12:40 pm

Re: Mac version

Postby Hampus » Mon Feb 10, 2014 3:22 pm

Thanks for the fast reply!
Just ordered the kit :)

I'll try it in Vista with VirtualBox before using bootcamp. I'll let you know the results.
Hampus
 
Posts: 2
Joined: Sun Feb 09, 2014 1:12 pm

Re: Mac version

Postby Sipaliwini » Tue Feb 11, 2014 7:25 am

That's great, thank you.

I wouldn't hold my breath about VirtualBox because Aerodrums uses a custom driver for the camera, so VB would need to do an amazing job at hardware virtualization (from wikipedia, VB has a "closed-source extension pack [that] adds a USB 2.0 controller", you would need it). I'm really curious about your findings if you do try it.
Sipaliwini
 
Posts: 395
Joined: Thu Jan 16, 2014 12:40 pm

Re: Mac version

Postby jtayl711 » Sat Apr 05, 2014 7:51 pm

I'm having difficulty with the mac version. My computer fulfills all the system requirements and I've installed everything fine. After going through the setup I click the "drum" section but no pieces of the drum kit appear. Has anyone else had this problem?
jtayl711
 
Posts: 3
Joined: Tue Feb 25, 2014 5:09 pm

Re: Mac version

Postby Sipaliwini » Sat Apr 05, 2014 10:49 pm

Hello, it sounds like the samples have not been installed.
Did you download the disk image that uses the DVD (~47MB), or the one that doesn't (~890MB)?

If the first one, did you see a file copying dialog when you ran the "Aerodrums Samples" program contained in the disk image (by doing Ctrl + click and choosing "open" twice, due to current lack of software signing)?

In both cases, could you Ctrl + click the Aerodrums application and select "Show packagge contents", then browse to Contents/Resources/data and tell me if it contains an "elements" folder and if there are some ".ele" files in that folder?

I am sending you a pm.
Sipaliwini
 
Posts: 395
Joined: Thu Jan 16, 2014 12:40 pm

Re: Mac version

Postby scooter73 » Thu May 08, 2014 3:21 am

I'm having the exact same problem. No drum patches are loaded and I can't understand what you are talking about in your reply.
scooter73
 
Posts: 3
Joined: Thu May 08, 2014 2:38 am

Re: Mac version

Postby Sipaliwini » Thu May 08, 2014 8:12 am

The simpler solution in this case is to use the second installer (second link, bigger file).
Sipaliwini
 
Posts: 395
Joined: Thu Jan 16, 2014 12:40 pm

Re: Mac version

Postby louisromain » Sat Jan 23, 2016 10:52 pm

HI

I am wondering if you succeeded in make the kit work on Virtualbox ?

I would like to buy it, but I am on Linux...

thanks
louisromain
 
Posts: 1
Joined: Sat Jan 23, 2016 10:50 pm

Re: Mac version

Postby Richard » Tue Feb 02, 2016 2:23 am

We haven't tested Aerodrums on VirtualBox or Wine yet so I can't say how it behaves.
Richard
 
Posts: 632
Joined: Wed Feb 26, 2014 1:45 am


Return to Support

cron